ROCKS OFF - The Rolling Stones Message Board


September 11, 2002
WEBRADIO CHANNELS:
[Ch1: Sike-ay-delic 60's] [Random Sike-ay-delia] [Ch3: British Invasion]


[THE WET PAGE] [IORR NEWS] [IORR TOUR SCHEDULE] [SETLISTS 62-99] [THE A/V ROOM] [THE ART GALLERY] [MICK JAGGER] [KEITHFUCIUS] [CHARLIE WATTS ] [RON WOOD] [BRIAN JONES] [MICK TAYLOR] [BILL WYMAN] [IAN STEWART ] [NICKY HOPKINS] [MERRY CLAYTON] [IAN 'MAC' McLAGAN] [BERNARD FOWLER] [LISA FISCHER] [DARRYL JONES] [BOBBY KEYS] [JAMES PHELGE] [CHUCK LEAVELL] [LINKS] [PHOTOS] [MAGAZINE COVERS] [MUSIC COVERS ] [JIMI HENDRIX] [BOOTLEGS] [TEMPLE] [GUESTBOOK] [ADMIN]

[CHAT ROOM aka THE FUN HOUSE] [RESTROOMS]

NEW: SEARCH ZONE:
Search for goods, you'll find the impossible collector's item!!!
Enter artist an start searching using "Power Search" (RECOMMENDED) inside.
Search for information in the wet page, the archives and this board:

PicoSearch

ROCKS OFF - The Rolling Stones Message Board
Register | Update Profile | F.A.Q. | Admin Control Panel

Topic: I found an article in a dutch paper Return to archive
09-07-02 06:36 AM
Moonisup In the Dutch paper Algemeen dagblad is an article about the start of the tour, at least I've found one article. It is a nice article, with 1 new fact (?????), the Tivoli (a small club in Utrecht) has been pointed as a favourite for a gig in Holland, if it is true I don't know that!!!


Rik
09-07-02 07:08 AM
Moonisup within a few minutes a small radioduce on radio ! in holland!!!
09-07-02 07:09 AM
egon there's about 25 stations in holland, so...?
09-07-02 07:11 AM
Moonisup I mean radio 1, that is a news station
[Edited by Moonisup]
09-07-02 10:31 AM
F505 Tivoli? That's quite interesting. It's near my house and it's a great little club. I've seen f.e. Steve Earle, the Black Crowes and Prince there. I know one of the oners so I will ask him if these rumours are based on some facts. If so I think ticket prices will be sky high. Maybe up to 1000 euro... But I would rather visit one small club gig than 6 huge stadium concerts.
09-07-02 12:38 PM
egon herebelow the article from "het AD" online.
**

40-jarig jubileum gevierd met wereldtournee

Feestje voor fans van de Stones

Door Arie van Driel

Met twee concerten in Boston gaven de Rolling Stones de afgelopen week het startschot voor de Licks World Tour, waarmee de groep tot eind 2003 opnieuw heel de wereld aandoet.

Hoewel hij toch al een nakende 60'er is, wil Mick Jagger van geen afscheid weten. Flauwekul, vindt de 59-jarige zanger dat. Want de bij leven al legendarische voorman van de 40 jaar oude Rolling Stones is na vier jaar met zijn muzikale maten aan zijn zoveelste reis om de wereld begonnen. Eerst 41 concerten in de Verenigde Staten en Canada. Daarna, volgend jaar, zijn Europa, Australië en Azië aan de beurt. En dáárna, als het aan Jagger en consorten ligt, China. Dan in is het eind 2003 en kan Mick zich altijd nog bezinnen over een leven zonder de Rolling Stones.

In Boston maakt Jagger duidelijk nog niet aan zijn pensioen toe te zijn. Zijn stem mag dan aan zuiverheid hebben ingeboet, conditioneel is hij prima in orde. Natuurlijk, zijn bewegingen zijn minder soepel, maar tijdens de ruim twee uur durende show is zijn leeftijd hem aanvankelijk niet aan te zien. Pas in de slotfase vertoont het podiumdier tekenen van vermoeidheid.

Met zijn merkwaardige loopje legt Jagger op de bühne onnoemelijk veel meters af. Zijn lichaam kronkelt en draait aan een stuk door, zoals de fans dat al 40 jaar van hem gewend zijn. Zoals ze ook gewoon zijn dat de Rolling Stones tijdens concerten voornamelijk terugvallen op oud materiaal; al die vele grote hits waarvoor de bezoekers feitelijk komen. Oude en nieuwe nummers wisselen elkaar af. Liedjes als Brown Sugar, Wild Horses, Don't Stop, Honky Tonk Woman en Tumbling Dice worden gespeeld voor een levensgroot videoscherm, waarop de beelden van het concert zijn te zien. Maar ook een gewaagde tekenfilm als ondersteuning van Honky Tonk Woman: een getekende vrouw, slechts gehuld in een G-string en laarzen met op de achtergrond dé tong, het handelsmerk van de groep.

In het Gillette Stadium is het immense videoscherm geen overbodige luxe. Zo krijgen de bezoekers op de derde ring van de tochtige tribunes, op zo'n 100 meter hoogte, ook nog iets van de show mee. Vanuit de hoogte zien zij de Rolling Stones zowel op het grote als kleine podium aan het werk. Beide podia zijn met elkaar verbonden door een 50 meter lange catwalk, waardoor Jagger opeens heel dicht te midden van zijn fans komt te lopen.

Na 40 jaar kan de zanger nog altijd intens genieten van welke interactie met zijn publiek ook: ,,Boston, bedankt. Het is nergens zo opwindend om met een nieuwe tournee te beginnen als in Boston'', roept hij al dansend. Volgende week in Chicago roept hij ongetwijfeld dat het nergens zo opwindend is om op te treden als in Chicago. Het zijn van die abc'tjes die er nu eenmaal bijhoren.

De charme van de nieuwe mondiale trip van de Stones zit hem vooral in het karakter van de tournee. De groep speelt afwisselend in grote of kleine zalen en stadions. Zo af en toe, als ze de tijd daar rijp voor vinden, willen Jagger, Richards, Wood en Watts zelfs de intimiteit van een club of klein theater opzoeken. Zoals morgen het geval is in het Orpheum Theatre in Boston, waar de akoestische gitaren uit de koffers worden gehaald en de hit Angie in een verrassende vertolking uit de luidsprekers komt. Want afhankelijk van de ruimte waarin wordt opgetreden, wordt het repertoire samengesteld.

In Nederland zouden voor volgend jaar naast de Arena of De Kuip ook het Malieveld (Den Haag) of Tivoli (Utrecht) als concertlocatie op de nominatie staan.

Het concert in het Gillette Stadium is zeker niet legendarisch. De Rolling Stones doen er alles aan, maar de sfeer onder het publiek blijft onder de maat. In de kolossale en daardoor ongezellige thuishaven van de New England Patriots, de wereldkampioen onder de American footballers, begint het met Brown Sugar meteen goed. Het publiek zingt en danst. De toon lijkt te zijn gezet. Ook Richards, Wood en Jones, van origine een jazzbassist en begin jaren 90 begeleider van wijlen trompetist Miles Daves, eisen een eigen inbreng voor zich op. Met het stijgen van de bieromzet naarmate het concert vordert, daalt echter de sfeer.

Slechts de generatiegenoten van Jagger en de echte fans uit de jongere lichting weten de show en muziek van de Rolling Stones te waarderen. Zij zijn ver in de meerderheid, maar tot een uitbundig feest komt het geen moment. Stevige boys met opgeschoren kuiven zuipen zich een stuk in de kraag, worden agressief, maken ruzie en wordens vervolgens hardhandig door de plaatselijke sheriff afgevoerd. Hun vriendinnen doen niet voor hen onder, zetten de flessen bier zonder gêne aan de lippen, vreten zich vol met vette snacks en worden - zacht uitgedrukt - vervelend. Op de beide podia merken de Rolling Stones daar niets van. Ze blijven hun best doen de echte fans onder het publiek tevreden te stellen. De Licks World Tour is immers een langlopend verjaardagsfeest dat met alle fans over de hele wereld dient te worden gevierd. Tijdens de rest van de tournee zal dat in de meeste gevallen vast wel glansrijk lukken.09-07-02 12:50 PM
F505 Thx egon, I notice the article mentions that there were a lot of drunk and nasty 'fans' in the crowd. They definitely didn't enjoy the music. Why can't a Stones concert be one great party?
09-07-02 12:50 PM
Moonisup well egon!! Good thing to post that!!

rik